Over mij

Noweetuinen in Delft

pasfoto

Mijn naam is Piet Nowee en ik ben geboren in Den Hoorn.

Het huis waar ik in geboren ben, staat door een idiote wijziging van de gemeentegrens tegenwoordig in Delft.
Toen het huis werd gebouwd stond het huis in de gemeente Hof van Delft.

Geboortehuis toen en nu, Dijkshoornseweg 159 in Den Hoorn-Delft

           

De familie van mijn vader woont al sinds de 17e eeuw in Delft en omgeving en de familie van mijn moeder vanaf het begin van de 19e eeuw.

Meer informatie over de familie Nowee in Den Hoorn en omgeving kunt u lezen in dit document: Thuis heb ik nog een ansichtkaart

De voorouders van mijn moeder waren houtdraaiers en handelden in hout. Mijn overgrootvader woonde vanaf ongeveer 1860 op het Oosteinde 162/164 en had achter zijn huis de werkplaats met een uitgang naar de Hopstraat. Het woonhuis en de werkplaats staan er nog. De vader van mijn moeder had vanaf 1912 een houtdraaierij met de ingang aan de Verwersdijk, de houtdraaierij is er niet meer maar het steegje tussen de huisnummers 124 en 126 dat als ingang diende is er nog. Mogelijk zijn er nog Delvenaren die dit nog weten, graag een reactie. Op mijn andere website vindt u meer informatie over de Delftse familie Wolff.

Door de grote familie die verspreid in Delft woonde, opvoeding en interesse werd ik reeds op jonge leeftijd geconfronteerd met de bezienswaardigheden in Delft. Vijftig jaar geleden gaf ik al rondleidingen in Delft aan mijn neven en nichten. Zij logeerden bij ons in de vakanties en andersom, tegenwoordig noemt men dit uitwisselingsprogramma’s.

Ongeveer 20 jaar geleden ben ik, mede door de latente interesse, meer tijd gaan besteden aan Delft en omgeving en genealogie.

 

Mijn andere website www.pietnowee.nl gebruik ik voor de genealogie.

 

 

Voor wat betreft de interesse in de Prinsenstad is de prachtige stadswandeling in Delft het resultaat geworden.
Het werkveld heb ik intussen uitgebreid naar de omgeving van Delft met een historische wandeling over een oude kade en mooie fietstochten vanuit Delft naar authentieke locaties.
Wie weet wat er nog bij komt, als de toren van de Nieuwe Kerk in Delft maar in het zicht blijft.

 

de Nieuwe Kerk