Tanthofkade

header tanthofkade

De Tanthofkade is een oude dijk en begint bij de Hoornseweg in Den Hoorn en eindigt in Abtswoude. De dijk is aangelegd in de twaalfde eeuw en moest Delft beschermen voor het water vanuit het westen. In onze jeugd (ongeveer 50 jaar geleden) gingen wij in de schoolvakanties af en toe het “Tanthof in”. Om in het Tanthof te komen moesten wij, voornamelijk protestantse kinderen, een paar hinderlagen passeren. Zoals: Een Hopman met padvinders (alleen maar rooms-katholieken), een rangeerterrein en een woonwagenkamp. We liepen tot aan de eendenkooi, dat vonden we ver genoeg. Het was daar stil, mysterieus en prachtig. We namen vaak wilgenkatjes mee naar huis.

Er is in de omgeving veel veranderd door de stedelijke bebouwing. Maar de Tanthofkade is nog grotendeels aanwezig, echter op een aantal punten wordt deze doorkruist door paden en wegen.

Let op dat u na knooppunt 37 het onverharde pad neemt ( zie foto’s), vanaf knooppunt 97 is het pad weer verhard en vanaf knooppunt 74 gaat de route door het weiland.

Het laatste gedeelte van de kade is verboden voor honden.

De route terug kan ook via Schipluiden en Op Hodenpijl, zie kaart.

Zie ook: gedurende het vogelbroedseizoen

Let op: Het pad kan soms modderig zijn.

Klik hier voor de routekaart 

Opmerking: De (uitgebreide) omschrijving op route.nl zal mogelijk niet altijd duidelijk zijn en is soms zelfs onjuist. Met behulp van de kaart, het pad-symbool en de foto’s moet het lukken om de route te lopen.

Foto’s (klik op foto voor grote weergave)

Het eerste stuk van de wandeling is enigszins rommelig!
TK1  TK2 TK3

Hier links door het gras lopen, verderop begint het onverharde pad:
TK4

Het symbool waarmee het pad (summier) is aangegeven:
TK7

Al snel komt u op een pad met links en rechts water en veel bomen:
TK5  TK6

Het riviertje de Keen en uitzicht op de eendenkooi (niet toegankelijk voor het publiek):
TK12


De koeien willen niet altijd meewerken bij het openen van de hekjes, een inventieve medewandelaar is dan toch wel erg prettig.

TK8 TK9

TK10 TK11

Einde van de Tanthofkade bij Abtswoude:
TK13

U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen