VOC wandeling

delfshaven
Delfshaven. Foto gemaakt door Michiel Verbeek, klik op de foto voor de link naar het origineel

 

De wandeling start aan het Oude Delft nummer 39 in Delft.

De VOC opereerde vanuit zes locaties in Nederland, onder andere vanuit de Kamer Delft. Aan het Oude Delft nummer 39 staat het Oostindisch Huis waar de aandeelhouders vergaderden, de boekhouding werd gedaan en zeelieden werden aangemonsterd. Veel zeelieden waren afkomstig uit Delft, de VOC was toen één van de grootste werkgevers van Delft.

voc
Gevelsteen Oude Delft 39

 

Tegenover het Oostindisch Huis staat het Armamentarium, dit was een pakhuis van het VOC en grensde aan een opslagplaats van munitie en wapens.

De scheepswerf van de Kamer Delft lag in de haven van Delft t.w. Delfshaven. Tot 1795 een onderdeel van Delft, tegenwoordig een wijk van Rotterdam. Een bezoek aan historisch Delfshaven (zie locatie op de kaart) is zeker de moeite waard.

delfshaven-2
Op de achtergrond de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven

 

Om in Delfshaven te komen loopt u vanaf het Oude Delft naar het station en neemt u de trein naar Schiedam Centrum, daar stapt u over op de Metro naar Delfshaven. Reisduur ongeveer 30 minuten. Op de fiets kan natuurlijk ook, de afstand naar Delfshaven is ongeveer 15 kilometer. Op de pagina fietstochten staat een toeristische route naar Delfshaven.

Een mooie route door Delfshaven en beschrijving vindt u op : https://jgsmits.home.xs4all.nl/delfshaven/common/Kroniek-Delfshaven-incl-route.pdf

U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen